Hoe werkt een bouwdroger?

Dry Air bouwdroger verhuur geeft advies en antwoorden op de meest gestelde vragen bij bouwdroging

Hoe werkt een bouwdroger?

Vochtige lucht wordt door de bouwdroger aangezogen en gekoeld waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het gecondenseerde water wordt afgevoerd langs de afvoerslang. Daarna wordt de droge lucht weer opgewarmd en uitgeblazen.

Bij verwarmen?

Tussen 0 °C en 7 °C geven materialen echter weinig vocht af, hoe warmer het gebouw hoe meer vocht de muren afgeven. Ons advies is om in de wintermaanden bij te verwarmen. Hiervoor hebben wij verwarmingstoestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor bouwdroging.

Gebruik na brandschade?

Waarom een bouwdroger huren na brandschade? Allereerst om het vocht van het bluswater uit de materialen te halen. Bovendien hangt er na een brand in een woning veel zoutzuurdamp in de lucht. In combinatie met vochtige lucht leidt de zoutzuurneerslag op alle metalen oppervlaktes zoals machines, gereedschappen, elektrische installaties etc., tot schade als gevolg van corrosie. Onmiddellijk na beëindiging van de blusactiviteiten moet dus met het drogen worden begonnen, des te sneller er ontvochtigd wordt, des te geringer zijn de saneringskosten. De luchtvochtigheid moet zo snel mogelijk naar beneden gehaald worden om het corrosieproces te stoppen.

Toestel advies?

Welk toestel plaats ik het best? Voor een appartement of een kleinere woning tot 400 m³ adviseren wij het type DF400 in combinatie met een ventilator TTV 4500.

Voor een middelgrote of grote woning tot 800 m³ adviseren wij het type DF800 in combinatie met een ventilator TTV 4500.
Indien de temperatuur in uw woning beneden de 12 °C zakt, raden wij één of meerdere elektrische verwarmingstoestellen aan van het type DFE25.

Voor grotere ruimtes stellen wij u een combinatie voor op maat

Chape droging?

Hoe lang moet de chape drogen om parket, laminaat of kurk te mogen plaatsen? Uw chape van 5 cm dik kunnen we droog maken op ongeveer 5 weken. Heeft u een dikkere chape, dan rekenen wij graag voor u de droogtijd uit.

Kunnen barsten ontstaan?

Kan mijn pleisterwerk, chape of houtwerk barsten? Bij verkeerd gebruik van bouwdrogers en/of verwarmingstoestellen kunnen barsten ontstaan. Indien u onze adviezen opvolgt en onze toestellen door onze deskundigen laat plaatsen, zal u geen barsten of scheuren hebben, die het gevolg zijn van het droogproces.

Schilderklaar?

Hoe lang moet het pleisterwerk drogen om schilderklaar te zijn? Pleisterwerk van +/- 1 à 2 cm dik kunnen we schilderklaar maken op ongeveer 2 weken.

Bouwdroging versnellen?

Hoe kan ik de bouwdroging nog versnellen? Door het plaatsen van een krachtige ventilator. Deze kan de ontvochtigingscapaciteit met 50% doen toenemen. Door de sterkere luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats en des te sneller gaat het droogproces. Nooit de ventilatoren rechtstreeks op de muren en/of plafonds laten blazen, maar steeds langs de oppervlakten laten blazen.

Gebruik na waterschade?

Waarom een bouwdroger gebruiken na waterschade? Om verdere schade te voorkomen en om schimmelvorming te vermijden is het aangewezen om een bouwdroger in te zetten. Door de zeer hoge ontvochtigingscapaciteit van onze Dryfast bouwdrogers is het object met waterschade zeer snel te drogen, zeker als er ook ventilatoren ingezet worden. Wij kunnen u ook steeds advies geven i.v.m. het droogproces, bijvoorbeeld indien u kostbare schilderijen, boeken, antieke meubels of dergelijke heeft.

Staat uw vraag of advies er niet bij?

Dry Air bouwdroger verhuur beantwoord graag al uw vragen over bouwdroging

BEL: 0477 209 609 of stuur een mail naar: info@dryair.be

WhatsApp WhatsApp direct!